Business Coaching – Partners In High Performance

Gepubliceerd aug. 26, 21
4 min read

Business Coach Voor Ondernemers

Wat betekent het eigenlijk om de regie te hebben over je eigen leven. Is de regie hebben over je eigen leven dat je altijd sturend bent? Ik zeg regelmatig tegen mijn klanten “jij bent degene die in de regiekamer staat van jouw leven”. De top 10 beste business coaches voor vrouwen. Daarmee wil ik zeggen dat jij degene bent die keuzes maakt en niemand anders.

Denk maar aan de beelden van een arrestatie, waarin iemand zich letterlijk door het gebaar met de handen omhoog zegt ‘ik geef me over’. Een vorm van overgave ingegeven door druk van buitenaf. In feite is deze noodgedwongen overgave overmacht. En dan is er de overgave zonder directe aanleiding of druk van buitenaf.

Deze vorm van overgave betekent niet dat je daarmee de regie over je eigen leven loslaat. Het is juist een vorm die te maken heeft met lef en moed, om heel puur vanuit je innerlijke wijsheid te vertrouwen op dat wat je te doen staat. En soms kan dat zijn dat het de bedoeling is dat je ervoor kiest om niet nadrukkelijk te sturen.

Online Business Coach Voor Startende Ondernemers

Business Coaches - Ondernemer Coacht OndernemerBusiness Coach Voor Starters - Startversneller

Het betekent overigens niet dat wanneer je er zelf bewust voor kiest om in overgave te gaan, dat je daarmee de regiekamer verlaat. Coach voor ondernemers? Zo vind je dé Ondernemerscoach. Het kan in sommige situaties heel goed zijn om je even mee te laten voeren door wat er op dat moment is (Ondernemerscoach - Businessmentor - Businesscoach). Juist omdat in overgave gaan tot inzichten en inspiratie kan leiden.

Dat maakt niet veel uit. Business coach voor ambitieuze ondernemers. Nieuwe inzichten door overgave Hoe bedoel ik dat precies, dat je door in overgave te gaan tot vernieuwde inzichten kan komen? Nou, als volgt. Juist doordat je ervoor kiest om wat afstand te nemen, je mee te laten voeren op wat er is kun je tot super waardevolle inzichten komen.

Business Coach Joris - Groei Als OndernemerBusiness Coaching – Partners In High Performance

Het is doordat je de druk eraf gooit dat je jezelf de ruimte geeft om de dingen te laten ontstaan. Misschien herken je het wel dat wanneer je iets heel graag wilt, bijvoorbeeld een zakelijke deal sluiten, een target behalen, dat je daar soms bijna te eager in bent. Ik zie het bij mijn klanten regelmatig gebeuren (Als ondernemer een business coach inschakelen: ja of nee).

Business Coach Voor Zzp-ersDaardoor ontstaat er veelal een bepaalde geforceerdheid waardoor het juist niet gaat stromen (Business coach voor starters - Startversneller). En dat versterkt weer de frustratie en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Veelal werkt dit averechts en is het juist de crux om los te laten en te durven varen op je gevoel van vertrouwen. En natuurlijk betekent dat niet dat je niet ergens voor wilt gaan, maar dat je de spanning niet onnodig opvoert.

 • Hoe neem je de regie over je leven?
 • Wat betekent regie houden?
 • Twaalf manieren om weer de regie over je leven te krijgen
 • Er zijn van die tijden dat het lijkt of niet jij aan het roer van je leven staat, maar iets of iemand anders. Je werk.
 • Vertraag.
 • Verander je woordgebruik.
 • Maak een lijst met de dingen die je niet meer wilt doen.
 • Vergeef jezelf.
 • Omring jezelf met krijgers.
 • Kom in beweging.
 • Wees egoïstisch.

Loslaten: kwestie van doen Ja, en hoe doe je dat? Daar gaat het natuurlijk om. En you know what, the proof of the pudding is in the eating. Het is echt een kwestie van doen. Ervaren wat er gebeurt als je juist op de momenten waarop je voelt dat je te krampachtig je rol pakt in de regiekamer, dat het juist goed is om de druk van de ketel te halen.

Waarom Kies Je Voor Een Business CoachDe Top 10 Beste Business Coaches Voor Vrouwen

Overgave vraagt een enorme dosis moed. Het is de controle loslaten. Ga het eens beleven. Het zou zomaar kunnen dat het een enorme bevrijding voor je is. Alleen al de acceptatie van dat je het even loslaat en dat je in de overgave gaat kan al de sleutel zijn. Je laat je dan meer leiden door je gut feeling.

Business Coach Voor Ondernemers

Go for it! Super leuk om van je te horen wat je ervaart. Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan. Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach.

Welke voorwaarden zijn er om de eigen regie over je leven te kunnen voeren? Mensen ervaren eigen regie als ze de inrichting van hun leven kunnen baseren op eigen waarden en drijfveren, als ze zeggenschap hebben over wat ze doen en wat er met hen gebeurt, als ze daarin optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen kracht en ze daarin erkenning en steun ondervinden van hun eigen netwerk.

Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Businesscoach - Sparringspartner van het MKB. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer.

Navigation

Home

Latest Posts

Onze Basistrainingen

Published May 03, 22
6 min read

Or Trainingen

Published Apr 13, 22
6 min read